ЗА НАС

ГОМАТИК е компанија чија дејност е производство и поправка на машини за дрво и дрвени панели. Она по кое е препознатлива и единствена на пазарот е сопствениот софтвер „Gomatic” кој всушност претставува пакет од повеќе софтверски програми (Gomatic OPTIMAN, Gomatic CUT, Gomatic NC DESIGN и Gomatic PLC) кои се инсталираат на соодветни нови или веќе користени машини.

„Gomatic” софтверот секоја машина ја претвара во нова, софистицирана и компјутерски управувана. Работи на сите Windows системи и стандардни компјутери за лесно оправување со хардверот на машините. Располога со многу напредни функции кои старите и сложени за работа машини ги оправува со само еден клик. Истиот е достапен со македонска, албанска или англиска јазична подршка.

Покрај креирање и инсталација на сопствени софтвери за автоматизација и компјутеризација на машини за дрво и плочест материјал, нивна продажба, Гоматик врши сервис и услуги за одржување на истите, ретрофит и продажба и вградување на резервни делови.

Најчесто надоградени машини се: Компјутерски кројачи, Автоматски кантерки, ЦНЦ            машини, Машини за обработка на метал и Машини за обработка на стакло од различни производители.

Иако Гоматик датира од 2019 година со нашите високо поставени стандарди и постојаност на квалитет за релативно кратко време успеавме успешно да се пласираме како на домашен како и на странски пазар.

Заслужен за успехот и напредокот на компанијата е професионалниот тим на вработени кој се состои од менаџер на тим, инжинер за електротехника и техничари за ЦНЦ управување.

Работниот процес се одвива во сопствен деловен простор – производна хала од 700m2, лоцирана во индустриска зона во с. Доброшане, Куманово.

Визија

Да им овозможиме на нашите потрошувачи брз и непречен процес на производство, заштеда на време, добивање на квалитетен краен производ и зголемена профитабилност.

Мисија

  • Да бидеме компанија која ќе гради цврсти и стабилни односи со своите потрошувачи преку нудење на иновативни, квалитетни и конкурентски производи и услуги.
  •   Да бидеме компанија со таква работна средина од која секој би посакал    да биде дел
  •   Да бидеме брзорастечка компанија во својата дејност која го следи трендот во дигиталната технологија и имплементирајќи ги сите новини кои водат до поедноставување на процесот за работа.

Контакт инфо

Можете да не посетите секој ден од понеделник до сабота, од 8.00 до 16.00часот

  • Индустриска зона Добрашане, 1300 Куманово, Република Македонија
  • +38975 433 067+38975 858 163
  • gomatic.info@gmail

Контактирајте не